Infobulletin: Stefan Brijs op zondag 13 maart

© Foto: Diego Franssens

Stefan Brijs, Genk 1969, is een Vlaams schrijver. Hij brak door in 2005 met het prachtige boek De Engelenmaker. Een magisch-realistische roman waarin een zonderlinge dokter een manier vindt om onsterfelijk te worden. Met dit boek won hij verschillende internationale prijzen.

Daarna verschenen even succesvolle romans als Post voor mevrouw Bromley, Zonder liefde en Maan en zon.

Lees verder “Infobulletin: Stefan Brijs op zondag 13 maart”

Jolande Withuis: Geen tijd verliezen, Jeanne Bieruma Oosting 1898 (Leeuwarden) – 1994 (Almen)

Biograaf Jolande Withuis uit Zutphen kon uit duizenden brieven putten voor haar boek over kunstenares Jeanne Bieruma Oosting. Ze ontdekte een vrouw vol tegenstrijdigheden: rebels in haar milieu van aristocratie, maar voor de buitenwereld een deftige dame; genereus én schraperig; assertief en ongenaakbaar in haar werk, maar ook kwetsbaar in de liefde en weerloos. Lees verder “Jolande Withuis: Geen tijd verliezen, Jeanne Bieruma Oosting 1898 (Leeuwarden) – 1994 (Almen)”

Lezing Oek de Jong op zondagmiddag 17 oktober

© foto: Marloes-Bosch

Oek de Jong (1952, zoon van de politicus Klaas de Jong), heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en doceerde aan verschillende universiteiten. Hij publiceerde artikelen en korte verhalen over auteurs, zoals Frans Kellendonk, Arthur van Schendel, Andreas Burnier, maar ook over kunstenaars zoals Caravaggio, Johannes Vermeer en Rembrandt. Verder verschenen er dagboekaantekeningen (Het glanzend zwart van mosselen 2020) en reisverhalen,

Lees verder “Lezing Oek de Jong op zondagmiddag 17 oktober”

Adriaan van Dis op zondag 19 september 2021 te gast

foto: Annaleen Louwes

Adriaan van Dis (1946) werd geboren in een Nederlands-Indisch gezin in Bergen aan Zee.

Hij schreef tijdens zijn studie Nederlands al voor NRC, werd daar chef van het katern Zaterdags bijvoegsel en debuteerde in 1983 met Nathan Sid (Gouden Ezelsoor).

Hij maakte vele  televisie programma’s. Van 1983 tot 1992 presenteerde hij het programma Hier is…Adriaan van Dis en  van 1999-2002 was hij presentator van Zomergasten. Lees verder “Adriaan van Dis op zondag 19 september 2021 te gast”

Pieter Waterdrinker vanuit Sint Petersburg te gast bij Deventer Literair

Op zondag 14 maart om 15.00 uur kunt u de lezing van Pieter Waterdrinker  “bijwonen”. Of hij in Sint Petersburg is of in Nederland weten we nog niet.
Mocht hij in Rusland zijn, dan zullen we hem vragen om ons even een blik te gunnen in de Tsjaikovskistraat, de straat waar hij woont en waar hij een prachtige roman over geschreven heeft: Tsjaikovskistraat 40.

Lees verder “Pieter Waterdrinker vanuit Sint Petersburg te gast bij Deventer Literair”

Uitnodiging tot het volgen van de online lezing van Sophie Tak

Het is nog niet zover dat we weer op de gebruikelijke manier met elkaar in de Oude Mariakerk een schrijver kunnen ontmoeten. De regels zijn zelfs strenger in plaats van soepeler.
Toch willen we u graag laten genieten van literatuur door een schrijver uit te nodigen om een lezing te houden over zijn/haar werk en die via streaming aan u aan te bieden.

De eerste lezing in 2021 zal zondagmiddag 21 februari vanaf 15.00 uur gevolgd kunnen worden via deze link. Om 14.55 uur, 5 minuten voor aanvang, is de livestream actief.

Lees verder “Uitnodiging tot het volgen van de online lezing van Sophie Tak”